2022-05-31 14:03:20• hírek • Refszatmar.eu

Négy konfirmandus Erdődön

Évtizedek óta nem konfirmált ennyi ifjú egyszerre az Erdődi Református Egyházközségbe. Három leány és egy fiú tett bizonyságot hitéről a partiumi reformáció bölcsőjében.

A vasárnap délelőtti istentiszteleten Kaszaniczki Csongor a János apostol második levele 8. verse alapján hirdette az Úr Igéjét: „Vigyázzatok magatokra, hogy el ne veszítsétek azt, amiért munkálkodtatok, hanem teljes jutalmat kapjatok”

A konfirmandusok felé az igehirdető elmondta: „Ezidáig a keresztelési fogadalom értelmében a szüleitek vigyáztak rátok abban a tekintetben, hogy hitben neveltek benneteket. A konfirmáció által azonban már felnőtt tagokká váltok így már személyes felelőségetek a hit megőrzése és gyakorlása. Erre a vigyázására tesztek fogadalmat amikor énekelni fogjatok, hogy: „Szent hitünkről vallást tettünk te hallottad jó Atyánk” Adja az Úr, hogy meghallgassa a ti könyörgéseteket es erősítsen benneteket a hitben!”

A kofirmandusok az alábbi áldó Igéket kapták: 1Sámuel 12,24a: „Csak féljétek az Urat, és szolgáljatok néki hűségesen.” 1Sámuel 25,6: „Légy békességben az életben, legyen békességben a te házadnépe és legyen békességben mindened, amid van!” 2Sámuel 3,12: ”Íme az én erőm is te melletted lesz.”

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: